askursolabel4 sjarmi4

Här har vi de hingstar från gården som ska matchas fram de närmaste åren. Överst till vänster är Askur frá Efri-Mýrum e. Kvistur frá Skagaströnd, som är en av Islands absoluta topphingstar. Vi var nyligen i väg och tittade på Askurs första riktiga „kull“ som föddes i somras då vi hade honom utlånad förra sommaren.  Mycket stora, fina föl och med en hel del vita tecken så nu är bukskäckanlaget väl bekräftat. Själva har vi Askurs allra förstfödda avkomma, Mist, svart med bläs, som nu är 1 år gammal och rör sig kanonfint. Bilder på Askurs avkommor finns på hans egen sida. Näst ut är 3-åriga fuxen Abel frá Efri-Mýrum som är efter Álfur frá Selfossi. Álfur känner alla till och han blev ELIT-premierad på årets Landsmót.  Abel har mycket Orri-påbrå i sitt utseende. Rör sig smidigt och verkar vara stark och med mycket tölt och man.
1-åriga Sjarmi frá Efri-Mýrum ska få vara kvar som hingst, inte bara för färgens skull, utan för att han är extremt snygg och smäcker och rör sig med hög aktion och visar mycket tölt och pass liksom bra lynne. Han är den häst som ser bäst ut av alla fölen från 2010.  Sjarmi är efter Glymur frá Innri-Skeljabrekku som länge och väl var världens högst bedömda 4-åriga hingst för ridegenskaper med 8,67! Sjarmis mamma är obedömd p g a ryggskada men för oss räcker det att vi vet vad vi hade i henne och att hon är efter Smári frá Skagaströnd. Sedan har vi två hingstar till på tillväxt, svarte Frumherji frá Efri-Mýrum 2 år, e: Ægir frá Litlalandi, 8,51 totalt, och vår älskade Hróðurdotter Fruma frá Akureyri som mamma som har 8,23 i totalpoäng och hon placerade sig i årets äldsta stoklass på Landsmót trots att hon bara är 7 år. Och den enda som ska gå kvar som hingst av årets föl är Hattur frá Efri-Mýrum, även han efter Kvistur och Kylfa frá Frostastöðum som har 7,93 tot. Hattur är rödbukskäck och ska få visa vad han går för. Vi ser redan nu att han kommer att bli stor och ståtlig och vi tror stenhårt på kombinationen Kylfa/Kvistur då vi tränat flera avkommor till dem båda.
Här nedan är två 1-åriga hingstar som vi har på inackordering och de båda har riktigt spännande blodslinjer och starka femgångare bakom sig. Bägges morfäder har över 9,00 för sina ridegenskaper!  Den svarte heter Alsviður frá Efri-Mýrum och han är efter ovanämde Kvistur (8,58 tot.) och en Þokki frá Kýrholti (8,73) -dotter så det finns att brås på!
Alsviður kommer att exporteras till Norrbotten til vintern så håll koll på den här fina unghingsten  ni som bor där. Fuxen heter Árvakur frá Efri-Mýrum och även han är efter Kvistur frá Skagaströnd och undan en Þóroddur frá Þóroddsstöðum dotter så även den kombinationen är mycket spännande då både Kvistur och Þóroddur toppade på Landsmót som 5-åringar och båda har de erhållit  9,0 för tölt, trav OCH pass! Árvakur har en BLUP på 121 och kommer förmodligen betäcka sina första ston på Island nästa sommar.

1 3

Stóðhestar á uppleið