Avel
Training
Utbildning

May 23rd, 2015

Våra hästar: Stikla frá Efri-Mýrum

Stikla vintern 2011. Foto: Höskuldur B. Erlingsson.

 

Högst bedömda Smáristoet i världen. Och inget dåligt sällskap. Notera även hur många avkommor som tävlats (Keppni).

Stikla är vår absoluta stjärna. Alla som känner oss vet att vi är stora fans till hingsten Smári frá Skagaströnd. Därför känns det särskilt roligt att ha fött upp, ridit in och tagit fram det högst bedömda stoet undan Smári. Det är bara världsmästaren Tindur frá Varmalaek som har högre bedömning än Stikla. Hon är bedömd till 8.11 för exteriör, 8.70 för ridegenskaper och 8.46 totalt. Stikla har erhållit 6 x 9.0 på bedömning. För kort tölt, tölt, trav, galopp, spirit och form under ryttare och hon placerade sig bland toppen på Landsmót 2014, då visad av både Guðmundur Björgvinsson och Þorvaldur Árni Þorvaldsson. Þorvaldur fick Stikla på träning några månader innan Landsmót förra året och hon blev snabbt en av hans favoriter. “Hún er algjör gæðingur” sa han.

stik2

Raggi och Stikla på Mývatn Open 2013.

Stikla har vunnit många priser. Här är ett handgjort vandringspris.

Jag började rida in Stikla som 4-åring och ganska snart stod det klart att det här blir något riktigt bra. Som 5-åring kvalade Stikla helt sonika till Landsmót med Raggi i sadeln. De skulle bara vara med för skojs skull på ett Landsmótskval i B-flokk och “råkade” få så bra poäng att de vann över ingen mindre än den kände tävlingshästen Freydir frá Leysingjsstödum som var solklar förhandsfavorit men som vackert fick stanna hemma för det var Stikla som representerade Blönduósklubben på LM 2011. Efter det har kurvan bara pekat uppåt. Vi har båda ridit henne i över 8.50 i B-flokk vid olika tillfällen och 2013 vann Stikla och Raggi den stora istävlingen Mývatn Open och de har även presterat 7.17  i tölt T1 som bäst. Stikla är en härlig häst med underbart “Smárilynne” men med mycket motor och drag under galocherna. Smáriavkommorna kan i bland komma sent med viljan men inte den här fuxferrarin som i bland (särskilt i finaler) kan bli het när det kommer hästar bakifrån och kräver diciplin vid uppvärmning och programridning för att “få henne i handen”. Stikla har en fantastisk utstrålning och ofta kommer folk fram efter tävlingar och shower och kommenterar just detta.

I final på istölttävling.

 

9.0 för trav. Landsmót 2014. Foto: Jón Björnsson.

9.0 för galopp. Landsmót 2014. Foto: Jón Björnsson.

Pigg som en mört redan som föl och nu ska Stikla själv bli mamma.

Jag tycker det är till en uppfödares fördel att ha ridit in och utbildat sin häst själv, då vet man precis vad man har i både styrka och svaghet vilket underlättar för ett hingstval. Här på Island har vi stor vetskap om hingstarna, både på pappret och “allmänt tycke”. Stikla går nu till avel på Hléskógar och hon ska i skrivande stund betäckas med ELIT hingsten Hágangur frá Narfastödum ( 8.31) som vi tror är en utmärkt match för henne. Stikla ägs till hälften av Agatha´s Yard ehf som i sin tur ägs av vår goda vän Yvonne Benzian som förövrigt har många fina hästar i sin “yard” här på Island. Vi ser såklart mycket fram emot att ha Stikla i avel då hon är ett av landets högst bedömda ston.

May 18th, 2015

Fullbokat!

vy

Förutom att bedriva verksamhet med ridgrupper och ridutbildning här på Hléskógar har vi även vårt gästboende på booking.com, bungalo.is och Airbnb. Och liksom de flesta andra inom turistnäringen på Island har vi fullbokat i sommar. I juni har vi 27 sålda gästnätter, i juli 26 och i augusti 22 sålda nätter. Och än så länge har vi fått mycket bra betyg. 8.8 i medelpoäng hos booking och fina omdömen på bungalo.is:

Yulia Kovalenko

We lived in the house for 1 week. We didn’t want to leave. The bedrooms are very comfortable beds. The house warm and cozy. The house is in a great location. From the house offers beautiful views of the Northern nature. On the farm many horses, communication with them is a great pleasure. For young children there is a trampoline. From home easy access to the most famous sights of Northern Iceland. We want to thank Sandra, owner of the farm. We wish her health and well-being. After relaxing in the house Sandra we wanted once again to visit Iceland.”

Julia Northcott

“This is a lovely place to stay, our group of 4 stayed for 2 nights in the winter. The house was warm and cozy and the beds are very comfy. The drive to/from Akureyri is only 20mins and this was in winter so not too far away. We arrived around sunset and the views were stunning. Like I said it is lovely place and it must be equally beautiful in the summer. Sandra, the owner was very good, helpful and friendly”.

TORE

En smutsig favorit. Þórshamar skos inför sommarsäsongen.

I går hade vi besök från USA och i veckan kommer gäster från England, Bägge Bland vattenfall, valar och vulkaner resorna i sommar är fullbokade liksom de två extra ridgrupper vi åtagit oss samt hästinsamlingen i höst.  Det blir sista ridresan vi arrangerar med lösflock på ett tag för som vi skrivit tidigare har vi bestämt oss för att ta ett sabbatsår från de större ridresorna under 2016. Däremot kommer vi snart presentera ett nytt spännande upplägg tillsammans med Flygande Pass i anknytning till Landsmót 2016 som går av stapeln på Hólar. Och hästinsamlingen 2016 är redan havlfull.
I april 2016 kommer vi att arrangera en weekendresa till den stora avel och showhelgen, Nordic Horse Festival, i Akureyri. Det kommer bli en mycket prisvärd resa med  show,skratt, fart, hingstar och besök på kända avelsgårdar så missa inte det!

May 18th, 2015

Våra hästar: Emil frá Efri-Mýrum

emil11

Emil & Raggi.

Här kommer vi nu börja presentera våra hästar. Först ut är Emil. Dagarna efter att Emil föddes på Efri-Mýrar (vår gamla gård) hade vi en ridgrupp från Sverige som genast lade märke till Emils fina steg och rörelser. “Honom behåller ni väl som hingst?”, sa de. Än i dag kommer de i håg honom och brukar påminna mig, “Vad var det vi sa?”.
Under höstens hästinsamling 2009 sålde vi Emil och han kastrerades året därpå. Då var tanken att han skulle exporteras till Sverige efter inridning. Men av olika anledningar blev det inte och nu i vintras fick vi chansen att köpa tillbaka Emil och det är vi väldigt glada för då vi båda är mycket förtjusta i honom.  Emil är 6 år och artar sig fint. Han har mycket bra gångarter och särskilt bra ökad tölt. Emil är efter Kompás frá Skagaströnd (8.43 tot.) och Elding frá Hauganesi, ett sto som Raggi tävlat på Landsmót och varit i A-final med på Islandsmót i T2. Emil påminner mycket om sina morbröder Eldjárn, Neisti, Fiðla Sólsker frá Hauganesi som alla är framstående rid och tävlingshästar och vi dyrkar detta Hauganes-blod. Fiðla frá Hauganesi har vi i avel just för hennes härliga tölt och lynnes skull.
Emil är smäcker, snygg och har ett gott lynne. Första gången han blev rakad under manen och magen stod han blixstilla och gillade läget. Han behöver strärka sin rygg mer och bakdel mer och man måste passa hullet på honom noga. När Emil hittat mer styrka, form och bärighet kommer vi börja tävla honom och det är något vi ser mycket fram emot för han blir en riktig vass sporthäst!

emil34

Träning hemma.

emil12

Tränsbett och inga boots.

emil2

På träning i Akureyri

emil14

På väg hem.

Emil som föl med mamma Elding.

May 10th, 2015

Hästar (och kaniner) dagarna i ända

Fina Hattur!

thor

Þórshamar.

Stona är högdräktiga och snön ligger tjock och hård på sina ställen.

Vintern vägrar släppa sitt grepp helt och vi har fortfarande minusgrader. Stona är högdräktiga och vi hoppas de kniper i flera veckor till så att gräset och vårvärmen hinner komma innan det är dags.
I förrgår hämtade vi hem 4-årige hingsten Hattur frá Hléskógum, e: Kvistur frá Skagaströnd (8.58) ee: Hróður frá Refsstöðum (8.39) u: Kylfa frá Frostastöðum (7.92) ue: Loftur frá Vatnsleysu (8.00) uee: Glampi frá Vatnsleysu (8.35). Hattur reds in förra hösten och ska nu vidareutbildas här hemma.  Åringarna har stått på stall några dagar och de lär sig snabbt att vara uppbundna och ledda.

De har avmaskats, chippats, fått selensprutor, verkats och två av dem har kastrerats. De får gå ut i flocken igen nu i veckan och i mitten av juni åker de på många kvadratkilometer stort fjällbete tills i oktober då vår hästinsamlargrupp från Sverige ska samla in dem. Förutom att träna unghästar och föl dagtid har det den senaste tiden varit intensivt på undervisningsfronten. I lördags kväll åkte vi med ett gäng hästar och elever för att träna i det fina ridhuset i Akureyri och i dag var det en lång dag med terminavslutning på vinterns ungdomskurs på gården Torfunes. På vanligt svenskt ridskolemanér hade jag infört regeln att om man ramlar av så måste man baka en tårta till sin ridlärare. Förutom hästar går det även en hel tid åt senaste tillskottet på gården, kaninungarna. Barnen och deras kompisar ägnar de  små hårbollarna stor uppmärksamhet medan de vuxna mest får jaga pappa kanin som är en riktig utbrytarkung. Han har t o m lyckats hoppa ut ur hingstboxen genom foderluckan ovanför krubban (!) och det mer än en gång.

sm

Sandra kollar av Menja frá Hléskógums chip. Menja är efter Hágangur frá Narfstödum (8.31) och Bylting frá Akureyri (8.19).

sm2
Líra har 91 i BLUP, bara ett öga och är därför oinriden. Men hon har visat sig vara ett utmärkt avelssto som ger stora, viktbärande avkommor med bra lynne och mycket tölt. Vad mer kan man önska sig?

Blædís frá Hléskógum 3 år. BLUP 121.

a

Emil frá Efri-Mýrum e: Kompás frá Skagaströnd (8.43) u: Elding frá Hauganesi utvecklas fint och har en fantastisk skritt.

2

Avramlingstårta från elever i Torfunes.

kanon

Så bedårande söta!

May 3rd, 2015

Häst och festhelg!

Stikla i arbetstölt och coolaste outfiten!

Åhh, så rolig helgen varit! Den årliga La vita Bella tölten arrangerades i Akureyri och denna tävling är bara öppen för kvinnliga deltagare över 18 år. Tävlingen är mycket populär och hade runt 70 deltagare i år.
Varje år är det olika teman och årets var tiger. Alla möjliga fantasifulla kreaktioner visades upp och utsmyckningarna är halva nöjet! Åkte med Stikla och hon kändes på det hela taget fin och vi gjorde en bra uttagning som tog oss till final. I den ökade tölten hamnade vi i en trängd situation som blev för mycket för Stikla som drog en långsida i korsgalopp (!) och därmed gled vi på en femte plats. Men lika kul var det!
Efteråt var det i vanlig ordning hejdundrande fest med god mat, dryck och klackarna i taket. Bilderna får tala för sig själva och vi kom hem kl. 02.00.

sm1

Sandra & Tora (som gjorde sin kostym av ull själv)

a1
sm2

Vår kära guide Andrea, partylejon!

sm4

Dansar hej vilt!

draumurinn

Draumur e: Smári frá Skagaströnd.

fol

Sindri bekantar sig med "fölen". Från vänster Þoka (e: Frumherji frá Hléskógum), Tvistur (e: Þristur frá Feti), extramamman Sóldís (e: Guðberg frá Skagaströnd), Menja (e: Hágangur frá Narfastöðum) och Fenja (e: Hágangur frá Narfastöðum).

Nu är vädret bra och nu har vi tagit hem flocken för att dela upp den, skilja av årsfölen, ta in fler hästar på träning och snart är det även dags för att sätta i gång de hästar som ska gå med på ridresorna i sommar. Glädjande nog ser det ut som om flera favoriter kommer tillbaka i sommar. B la Eldjárn och Sólsker som är fantastiska  och mycket uppskattade ridhästar. Fölen får stå på stall ett par veckor för att lära sig god kontakt med människan och möjligen bli lite ledtränade. Två av åringarna ska kastreras och Tvistur (e: Þristur frá Feti)  behåller vi som hingst tillsvidare. Hind har åkt i väg på vattenträning i Skagafjördur och Þraut har vi lämnat bort på träning och vidareutbildning i den högre skolan.

April 26th, 2015

Vinter igen, små ryttare och supersöta kaninungar

1

För en vecka sedan låg vi här och vårsolade.

Som i ett nafs är vintern tillbaka på norra Island men vi är ju rätt härdade vid det här laget och man orkar inte ens bli irriterad längre. Bara att gilla läget och göra det bästa av dagarna. Hästarna börjar så smått komma i form och nästa vecka är det det tävlingsstart, första gången för i år. Lite jobbigt bara att hovslagaren skott hästarna utan broddskor förra veckan…..det blev liksom lite Bambi på hal is ute. Men vi tar tur som ändå kan träna  inomhus och våra kära barn har blivit inspirerade av ridning då de fått följa med mamma på ridkurs i Torfunes i vinter. Emblas ena kanin, Anna, har  fått kaninungar. 6 stycken (planerade) kaninungar föddes för ca. 14 dagar sedan och rasen är Lionhead. (Lejonhuvad kanin på svenska). Fort som ögat gick det (knappt 4 veckor). Inte som att hålla på med hästuppfödning direkt…..
I dag var det tänkt att vi skulle driva hem flocken och ta in fler träningshästar och skilja av fölen, men dagens snöstorm satte stopp för de planerna. Här är ändå lite bilder från flocken från i går.

3

Miðill, Emblas häst med sin härliga rödbruna färg.

5

Tvistur och Stirnir

7

Flocken äter av en utrullad bal.

6

Tugg tugg.

Två dräktiga ston, Ræða och Bylting.

Embla och Hind frá Efri-Mýrum tränar tillsammans. Lägg märke till de smarta, säkra barnstigbyglarna!

sindri2

Sindri rider superhästen Emil frá Efri-Mýrum.

kanin

Lionhead unge med riktigt fin färg!

kanin2

Pappa och mamma upp i dagen!

April 20th, 2015

Avel och showhelg på Nordic Horse Festival

norrksein

Norrsken över Hléskógar

Norrsken4

Magiskt!

rub3

Så gott att man nästan smäller av!

2
Baldvin pratar avel.
ff3

50 shades of grey var ett toppennummer med snyggaste hattarna!

ff1

Ungdomskadrilj med Hawaii-tema!

8
Herdis och Birgir med Gangster frá Árgerdi.
19

Här var det livat! Brennvin, surhaj och hangikjöt!

9

Stallet på Glaesibaer II.

6
Chanthal med ett bildskönt ungsto.
20

Marjolein gillade den isländska ölen!

17

Hela gruppen samlad i ridhuset på Björg. Landsmótvinnaren Fródi frá Stadartungu visades riden.

Oj vilken rolig helg vi haft!! I torsdag anlände en härlig grupp svenskar till Hléskógar för att uppleva och delta i den avel och showhelg “Nordic Horse Festival”som arrangerades i Akureyri med omnejd.
Island visade sig från sin allra bästa sida vädermässigt. Sol och milda sydliga vindar hela helgen och tempraturer upp till 13 grader. Och inte nog med det. Under badet i gårdens heita pottur uppenbarande sig enorma norrsken över oss. Det var riktigt häftigt och det allra kraftigaste norrsken jag någonsin sett. Efter shopping i Akureyris hästsportbutiker och besök på 66 North outlet morgonen därpå var det dags för sushi i världsklass på innestället  Rub 23 i Akureyri.
På kvällen besökte vi ridhusshowen Fákar och Fjör, en tre timmar lång show bestående av alla möjliga nummer som var riktigt underhållande. På lördag morgon bar det av p åett privat besök hos den kände uppfödaren Baldvin Ari Gudlaugssom på Efri-Raudalaekur som generöst delade med sig om sina tankar runt avel och uppfödning. Efter det åkte vi på avelsgårdsbesök i en specialchartrad buss. Runt 50 personer ingick i gruppen och vi hann med 6 olika avelsgårdar under dagen innan det var dags för hingstfestival i det fina ridhuset i Akureyri. Den ena gården var finare än den andra och de gårdar vi besökte var:
Litli-Gardur, Glaesibaer 2, Litla-Brekka, Björg, Skrida och till sist årets uppfödargård 2014, Lambanes/Gardshorn. Islänningar är mästare på att ta emot folk och på varje gård blev vi serverade massor av goda tilltugg och drycker. Och ju mer dagen gick dessto starkare blev dryckerna, eller som någon uttryckte det “mindre häst, mer fest”! Stämningen var hög och vi roade oss kungligt! Efter sista gårdsbesöket bar det av till ridhuset i Akureyri igen för middag och två timmar senare körde den sprakande hingstshowen “Stódhestaveislan” i gång. Fantastiska hingstar deltog, allt från Arion frá Eystra-Fródholti (10.0 för tölt och arbetstölt), Krókus frá Dalbae (10.0 för pass) och hederpremierade Hródur frá Refsstödum som visades upp med avkommor. Det var nästan som ett mini Landsmót och mycket bra arrangerat. Även den rykande färska hingskatalongen “Stódhestar 2015″ tilldelades pubilken. Efteråt var det fest långt fram på småtimmarna för några i gruppen medan andra valde att åka hem och vila efter en intensiv och fantastiskt rolig dag!
Morgonen efter bjöds det på ridtur på fina hästar här runt gården i samarbete med Pólarhestar och även det var en härlig upplevelse innan det var dags för hemfärd med flyg från Akureyri under sena eftermiddagen.
Alla var överrens om att detta var en fantastiskt lyckad och rolig helg  och vi kommer att göra om detta arrangemang nästa år, så missa inte det!

24

I Skrida bjöds det på skönsång på äkta isländskt manér.

25

..som resulterade i spontan dans på stallgången.

13

Delar av våra svenska gäster tittar på unghästarna på Litla-Brekka.

26
Snittar i stallet på Gardshorn.
arion

Arion frá Eystra Fródholti och Daniel Jónsson.

hingst4

Mette Mannseth och Verdi frá Torfunesi.

En favorit! Fannar frá Hafsteinsstödum med Skapti Steimbjörnsson i sadeln.

Hródur frá Refsstödum med avkommor.

hringur

Den här hingsten stal scenen! Hringur frá Gunnarsstödum efter just Hróður.

rub2

Ridning på Island med hela Eyjafjörður i bakgrunden.

April 11th, 2015

Ny kamera!

fjolanota

Fuxtoet Fjóla frá Eyri framför Hléskógar. Badkaret i bakgrunden flög i väg under nattens snöstorm.

Äntligen har vi införskaffat en riktigt bra kamera. En Canon 7 D Mark II som tillsammans med en vidvinkel glugg kommer att skänka oss mycket glädje framöver och räkna med massor av nya fina bilder på hemsidan framöver!

stod2

Nuvarande och framtida stjärnor: Stikla, Fjóla och Emil.

thruma

Þruma, vårt bästa avelssto är dräktig med Smári frá Skagaströnd.

saxi

Saxi laddar inför sommarens ridresor.

moroson

Son och mor. Draumur frá Hléskógum (t.v.) och Fiðla frá Hauganesi (t.h.). Fiðla är dräktig med Askur som tyvärr inte finns hos oss mer.

ronja
Mångas favorit. Ronja efter Hródur frá Refsstödum.
stod1

Rött var det här! T.v. Hnoss frá Hléskógum e: Kr'okur frá Ytra-Dalsgerdi och t.h. Violetta frá Hléskógum e: Smári frá Skagaströnd.

framtid2

Ögongodis! Framtid frá Hléskógum e: Viti frá Kagadahóli.

flock

Delar av flocken vilar medan snön singlar ned.

byltuin

Bylting frá Akureyri 8.21 tot. är dräktig med Eldur frá Torfunesi.

byltingdottir

Byltings dotter Menja frá Hléskógum e: Hágangur frá Narfastödum.

hanna2

Har man egen ovalbana kan man ta emot elever hemma. Här är det Hanna Valdís på sin Töfri som tränar för Sandra.

fjola

Är det dåligt väder till havs och man inte kan fiska får man komma hem och sköta specialskoningar. Här skor Raggi Fjóla.

blom

Fantastisk skärpa!

April 6th, 2015

Vi vädrar vår!

Högst uppe på Kaldbakur!

kaldb

Utsikt mot norr.

Nu börjar den hårda vintern äntligen släppa sitt grepp om oss. I påsk har vi haft milda, soliga och blåsfria dagar! Under påskhelgen gästades vi av folk från både Spanien och Singapore som hyrt vårt gästboende och vi passade på att åka upp på Eyjafjördurs högsta fjäll, Kaldbakur, med dess magiska utsikt. Och vi var som barn på julafton när vi forsade på pulka/snowracer den långa vägen ned! Nästa gäng in är det svenska som gästar oss under show och hingsthelgen “Nordic Horse Festival” i Akureyri den 17-19 april. Stikla var inbjuden att delta på denna stora show men vi väljer att avstå denna gång då varken hon eller de andra hästarna är i någon vidare form. Faktum är att alla hästar ligger minst 2 månader efter i träningen mot vad som var tänkt. Men kommer tid (och bättre väder) så kommer råd!

hoppa

Holländska halvblodet Carlos hoppade fint.

Jag var nyligen i Sverige och höll en fullsatt kurs i Enköping med temat gaedingakeppni och lärde känna många nya trevliga ekipage. Jag passade även på att rida stooooor häst. Något jag inte gjort sedan tonåren. Skitkul var det och här kommer bildbevis! Tre Sverigeresor till är inbokade under året och så här ser kursschemat ut:

15/5: Unghästkurs. Norrköping. Kontaktperson: Kristina Forsberg.

16-17/5: Helgkurs med teoriblock. Norrköping. Kontaktperson: Kristina Forsberg.

22/5: Privatlektioner. Bäjeby Gård, Enköping. Kontaktperson: Annica Strömberg.

23/5: Dagskurs. Bäjeby Gård, Enköping. Kontaktperson: Annica Strömberg. FULLBOKAD.

19/9: Tävlingsförberedande dagskurs inför Eirs KM. Bäjeby Gård, Enköping. Kontaktperson: Annica Strömberg.

22-23/9: Privatlektioner. Krusenberg, Uppsala. Mer info kommer.

March 12th, 2015

Stormigaste vintern i mannaminne

winter

Urk!

Ni som känner och följer oss vet att vi haft en rent ut sagt förjävlig vinter. Den har varit den mest stormiga i mannaminne och på TV sa de häromdagen att det inte gått mer än 3 dagar utan vind med stormstyrka på ön sedan i november. På isländskt manér skämtas det om att alla isländska TV-meterologer fått sparken då de bara har dåliga prognoser att komma med. Andra vi känner säger att de tränat unghästarna på fodergången hela vintern.  Det ostabila och hårda vädret står de flesta upp i halsen och det är särskilt påfrestande när ens levebröd står och faller med vädret utomhus. Vi sitter inte direkt på kontor och varken fiskebåt eller hästar har kunnat vara i gång som planerat.
Februari har i princip bestått av fodring, mockning samt korta in och utsläpp av träningshästarna. Varken roligt eller särskilt inkomstbringande. Hästarna är tunga och mästarligorna får  kritik för att hästarna inte alls är i tillräcklig tävlingsform och jag funderar på om man får sikta på sensommarvisning med de 5-åriga stona, det har inte gått att hålla någon kontunitet i träningen alls.  Vid upprepade tillfällen har man i vinter fått ställa in tävlingar (t o m inomhustävlingar)  p g a dåligt väder som gjort  det olämpligt att köra med hästtransport,  Nu senast i dag blev helgens Mývatn Open inställt p g a extremt dålig och stormig väderprognos i helgen. Så himla trist då både Stikla och Hind var anmälda och ryttarinnan i fråga var riktigt laddad för tävling för engångskull. Luften gick liksom ur totalt och jag tar nu paus i all träning av hästar tillsvidare. Planerar och blickar framåt sommaren i stället. Nästa vecka bär det av till Sverige för kurs och jag hoppas på lite vårsol, vårblommor och framförallt vindstilla väder.

draumur

Draumur frá Hléskógum

Framtíð frá Hléskógum

Det har varit stort intresse för vår Smárison Draumur och han är nu såld till Sverige. Där ska han såsmåningom bli ridhäst på västkusten.
Och på tal om unghästar så har några 2,5-åriga hästar varit installade för att lära sig lite grundhantering och den som verkar mest lovande är Framtíð. Hon är efter Viti frá Kagaðahóli (ee: Just Smári frá Skagaströnd) som fick 9,5 för tölt som 4-åring  och mamma är Líra frá Sydstu Grund som är mamma till b la Hind (8.15). Framtíð är stor och snygg och rör sig utmärkt med stora steg och mycket flott aktion. Men det viktigaste av allt är att lynnet är bra. Vi gallrar direkt bort hästar om det visar sig att lynnet inte verkar hålla måttet.
En annan rolig sak är att renoveringen av badrummet på övervåningen äntligen börjar bli klar. Det har tagit lång tid och kostat en förmögenhet men i morgon ska den sista blåmetallic mosaikklinkern sättas på plats i det nya fönstret och såklart finns snyggaste shabby chic kronan redan uppsatt!

kr

Vitt och bling bling

© 2010-2013 Hestanet.net - Webdesign: blek